Selecteer een pagina

How to be authentic ?
Wat loont het om je authentieke zelf te zijn ?
Trouw zijn aan je eigen essentie, hoe voelt dat ?
To find your voice and sing your heart song …
word je daar blij van ?

Wat is er nodig opdat jij jouw authentieke zelf kan zijn, jouw unieke licht kan schijnen ?

In een wereld waarin er zoveel om ons heen gebeurt, is het niet vreemd dat we connectie met ons Zelf soms verliezen.
Veel vaker dan dat we ons bewust zijn, passen we ons aan en stellen we ons volgzaam op. Niets mis mee op het eerste zicht.
Tenminste niet per definitie en ook niet altijd. De mens is een sociaal wezen, dat betekent dat wij nood hebben aan een “samen-leving” , immers, we zijn maar mens onder de mensen. En samenleven betekent nu éénmaal ook dat er aangepast gedrag, regels en afspraken moeten zijn. Immers, beeld je de verkeerschaos eens in als iedereen zomaar zou doen waar hij zin in heeft.

Maar, hierin schuilt ook het gevaar dat we meer en meer in regels en voorschriften gaan stranden. De buitenwereld, of wat er om je heen allemaal roert wordt naar de eerste plaats geheveld en de diepte van je grote binnenzee blijft ongeroerd.
Het leven wordt hierdoor meer vanuit het hoofd geleefd, dan wel vanuit de verbinding met je Hart, het huis van je Ziel…

Wat denk je, wat zou dat op termijn met jou doen, in jou veroorzaken ? Hoe voelt dat voor je om de focus buiten jezelf te leggen ?
Doe je het in jouw opinie niet goed ? Of nooit goed genoeg ?
Ben jij hierdoor niet te streng voor jezelf ?
IS DIT WEL LIEFDEVOL naar jezelf toe?

Kun je voelen hoe hard je hierin naar jezelf toe bent ?
En kun je je dan ook voorstellen hoe dit ook fysiek verstarring geeft?
Bedenk eens, …. wat zou dit doen met je lijf ? Met je hart ?
En hoe zou het voelen als je hier liefdevoller in kan worden ?

Zou het zomaar kunnen dat je in die zachtere houding beter kan gaan voelen wat bij jou past ?
Dat je zou horen …. de fluisteringen van je Ziel ?

Onze wereld heeft deze vorm al tot het uiterste doorgedreven en het enige waar dit toe leidt, zijn steeds meer mensen die ongelukkig zijn, soms ondanks alles wat ze “bereikt” hebben. Steeds meer ook leven mensen op hun eilandjes, niet meer in staat om te verbinden. Niet met de ander maar pijnlijk genoeg ook niet meer met zichzelf.

Er is een uitweg, de weg naar binnen, de binnenweg.
Een pad dat op velerlei wijzen te bewandelen is. Maar het vraagt enige moeite, veel discipline, toewijding en openheid. Ja, het vergt moed om er aan te beginnen.

Het is een weg die je alleen bewandelt, enkel de stilte loopt met je mee, geduldig wachtend tot je haar bemerkt, tot jullie samen Leegte bereiken.
De volle Leegte waarin je jouw ware Zelf ont-moet. Hier voel je weer de kracht waarmee je hart het bloed door je aderen stuwt, hier hoor je de fluistering van je Hart en voel je de schoonheid van je Ziel. Hier ben je alles en ook niets.
De weerstand, het ongemak, de onrust en het opstandige gevoel dat je tegenkwam aan het begin van je pad, hebben hier geen bestaansvorm. Hier is enkel Liefde, dankbaarheid en wijsheid. Hier liggen antwoorden op al je vragen.
Nee, niet de winnende lotto-combinatie, dat is buitenwereldlectuur, maar wel het antwoord op wat bij jou past, wat authentiek jou is, hoe je bestaat, wie je in wezen bent.
Hier vind je ook de kracht om je Zelf te durven zijn in een steeds veranderende wereld om jou heen, maar waar jij geankerd kan blijven in je hart.
En dan wordt alles weer zachter In je lijf: je blik, je stem, je huid, je uitstraling … Alles verandert en met jou ook de wereld om je heen.

Het is een weg die je alleen bewandelt, jouw eigen binnenweg, maar dat sluit niet uit dat iemand die je voorging je kan bijlichten!
Mijn binnenweg loopt via yinyoga en meditatie en van daaruit licht ik je graag bij waar nodig.

Hartegroet

Karin

Pin It on Pinterest

Share This